
Beer Walk Horsens 2025: Otte stop, ti smagsprøver og én fælles passion
Sol og smil lagde rammen, da 51 glade ølentusiaster og ølinteresserede lørdag den 14. juni deltog i årets Beer Walk i Horsens. Det populære arrangement, som kombinerer ølsmagning med byvandring og besøg hos lokale værter, blev afholdt for femte gang og endnu en gang med stor succes.
Danske Ølentusiaster Horsens tog imod gæsterne.
Bag initiativet stod Danske Ølentusiaster Horsens, der havde sammensat en rute med otte stop og ti smagsprøver à 10 cl. Deltagerne fik ikke kun noget godt i glasset, men også kyndig og underholdende guidning fra ølentusiast Thor Abildgaard, som med både erfaring og glimt i øjet bandt eftermiddagen sammen.
Fra Framboos, over Moersleutel til Fur
Startskuddet lød fra Brætspilscaféen på Hestedamsgade 5, der fast har 120 – 130 specialøl på køl. Her blev gæsterne i gårdhaven budt velkommen med “Framboos” fra Funky Fluid. En kompleks Flanders Red Ale på 7 %, der har ligget på riojafade og er brygget på hindbær. Der er kun kommet 18 flasker til Danmark, og den har en pris på 178 kr. flasken. Et funky første glas på turen og i den dyrere ende af skalaen.“Framboos” fra Funky Fluid.
VINOBLE Horsens
Herefter gik ruten videre til VINOBLE Horsens. Selvom det er vin, som de selv importerer, der dominerer butikken, har de alligevel 9-11 hylder dedikeret til øl. I glasset blev skænket Gamma Organic “Hefeweizen”, som er en frisk, økologisk hvedeøl på 5 %.
“Hefeweizen” fra Gamma.
Morzybitten
Ved Morzybitten stod ejeren selv klar udenfor med kander fyldt med en citrus- og tropisk frugtagtig Hazy Pale Ale ved navn “Ghost”. Han fortalte, at Morzybitten er en ølbar med 11 fadølshaner og en ambition om at ramme 14+ haner på sigt, ligesom de tilbyder omkring 50 flaskeøl samt har deres eget bryg.
Hazy Pale Ale.
Den Gyldne Hest
Hos Den Gyldne Hest blev gæsterne modtaget af Lars Cederlund, der med sit gode humør og røverhistorier skabte en festlig stemning i døren, inden han bød indenfor til en god klassisk “Høker Bajer” fra Hancock.
Hos Den Gyldne Hest bød de på Høker Bajer.
Spisekammeret
Hos Spisekammeret var det ejeren samt bryggeren selv, der præsenterede to smagsprøver fra Lundumskov Bryghus: Først “Lys Frokost” der var en overraskende karakterfuld 1,5 % ale, og så den mere fyldige “Herregårds Ale” på 6,5 %.Øl fra Lundumskov Bryghus hos Spisekammeret.
Stalden Horsens
På det velkendte spillested Stalden med pool og shuffleboard samt dart, kunne deltagerne frit vælge mellem to øl fra Mikkeller eller den frisk-syrlige “Playa de Brooklyn” med lime.
Øl fra Mikkeller og Playa de Brooklyn på Stalden.
ØL2GO
Ved ØL2GO bød Lars, der altid selv står bag disken, på to markante øloplevelser: Først i glasset kom “Pudi Padi” fra Tuletorn Brewing i Estland. En anderledes smoothie sour på 5 %, der er brygget med lavendel. Derefter en bombe af en øl: “Moersleutel”. En imperial stout på hele 15 %. En kompleks og kraftfuld øl, der satte gang i snakken.
“Pudi Padi” fra Tuletorn Brewing og “Moersleutel”.
Ost og øl som finale
Sidste stop var hos OsteRiget, hvor Marie Christiansen bød indenfor med Fur Steam Beer, ost og deres surdejs focaccia. Nogle nød en tapas på stedet, mens andre tog det med videre. En perfekt afrunding på en hyggelig og velsmagende Beer Walk.
Fur Steam Beer.
Lokalt, smagfuldt og socialt
Deltagerne var snakkende, imødekommende og fælles om én ting: Glæden ved øl. Arrangementet viste endnu en gang, at Beer Walk ikke bare handler om øl, men også om fællesskab.
Mange gik hjem med nye smagsindtryk og nye bekendtskaber og med løftet om, at succesen gentages i 2026.
Bliv en del af ølfællesskabet
Har du fået lyst til mere øl og samvær? Så kan du melde dig ind i Danske Ølentusiaster Horsens. Den lokale afdeling har siden 2002 samlet ølglade horsensianere til månedlige smagninger og særlige arrangementer som dette. Møderne foregår som regel den sidste lørdag i måneden i Vestbyens Beboerhus og byder altid på smagning af 8-10 øl og af og til besøg hos bryggerier og ølbarer. Og fællesskabet er lige så vigtigt som øllet. Her er godt kammeratskab, og man snakker med alle.
Et medlemskab koster 500 kr. årligt og inkluderer seks medlemsblade. Lokalt arrangeres smagninger med priser omkring 150 og 200 kr. og lidt mere, hvis der følger mad med.