Madanmeldelse: Café Gnist laver “rigtig” mad ved motorvejen
Læs madanmeldelsen
Ved afkørsel Horsens syd E45 på Kai Lindbergs Vej 6 ligger Café Gnist. Umiddelbart et sted, hvor man ikke forventer at møde en café, for området er præget af tankstationer, ladestationer, fastfoodkæder som Carl’s Jr. og forskellige transportrelaterede firmaer. Det er det, man med et moderne ord kalder et transportcenter.
I marts åbnede Café Gnist, og idéen har fra starten været at tilbyde god og hjemmelavet mad til dem, som kører på motorvejen. Café Gnis er en blanding mellem café, restaurant og takeaway. Alt mad og drikke koster det samme, uanset om du spiser det hos Gnist eller tager det med på farten.
Der var kampagne den dag, vi var forbi, så der kom en juice te eller kaffe med til brunchen. Vi valgte en rabarberjuice.
Anstændig og velsmagende brunch
Noget af det, Café Gnist øjensynligt sælger meget af, er deres brunch. Det giver god mening, da der mig bekendt ikke er andre, som gør det langs E45. Deres brunch koster 135 kr., og der er røræg med purløg, bacon og krydrede brunchpølser samt et par skiver skinke med trøffelsmag.
Der var to Arla Unika oste, den dag vi var forbi. Gammel Knas og Den Hvide Dame. Et par små stykker melon. En lun leverpostej med svampe og store ristede løg. Dertil kommer hjemmebagt brød og smør.
Det var en overraskende velsmagende brunch. Vi skal se den op mod prisen på de 135 kr., hvilket er en fair pris. Den kan sagtens konkurrere med diverse caféer i Horsens. Rørægget havde en passende konsistens og var ikke våd, og det var nok af det. Frisk purløg på toppen. Pølserne var let krydret og brandvarme.
Brødet, der var rugbrød og ristet lyst brød, var ikke friskbagt, men det smagte godt. Der var ikke meget (rug)brød, men man kunne få mere, hvis man ønskede det. God stil.
En fransk klassiker
Egg Benedict er fransk ret, som er svær at gå uden om, hvis den er på menukortet. Vi kom forbi op ad formiddagen og bestilte den.
Gnist laver den helt klassisk med pocheret æg, hollandaisesauce og parmaskinke med en delt engelsk muffin. Tak for det.
Hvis man har Egg Benedict på menukortet, kræver det, man kan finde ud af at pochere æg. Det er altafgørende. Vi havde nok ikke de helt store forventninger, men fik en knockout, da vi skar vores muffin over. Helt perfekte æg, som gav en wauw effekt, da vi skar vores muffins over i to. Hollandaisen var fed og syrlig. Helt igennem en omgang morgenmad, som jeg aldrig har fået langs nogen som helst motorvej – og heller ikke i Frankrig. Den skal ganske enkelt smages.
Stemningsfuld pause på vejen
Café Gnist formår at forene rå charme med en hyggelig atmosfære. Med 70 siddepladser fordelt på sofaer, højborde og caféborde er der noget for enhver smag, mens hyggelys og behagelig baggrundsmusik skaber en afslappet stemning, der får én til at glemme, at man befinder sig i et transportcenter.
- God value for money. 300 kr. for brunch og morgenmad for to personer ved en dansk motorvej er en lav pris. Længere er den ikke. Mig bekendt fås det ikke andre steder.
- Langt det meste af maden er hjemmelavet, hvilket klart trækker op.
- Kaffen var standard-bønner fra italienske Illy. Den faldt vi ikke i svime over. Jeg synes, deres morgen fortjener bedre kaffe til prisen.
- At have Egg Benedict på menukortet, og kunne lave den så god og velsmagende til kun 95 kr,. er i orden. Respekt for det!
- Ung og serviceminded betjening, som oprigtigt snakker med gæsterne. De kommer ned med maden, og er gode til at svare på spørgsmål.
- Hvor er det befriende med en motorvejscafé, der rent faktisk kan lave frisklavet mad og har andet end burgere på menukortet.
- Brødet var ikke friskbagt den dag, vi var forbi. Enkelte råvarer var halvfabrikata.
- Rigtigt smør og ikke et kedeligt blandingsprodukt.
Et stop værd
Vi var tilfredse og giver Café Gnist en god og flot positiv anbefaling med på vejen. De har lavet noget nyt og gør det godt. Vi var mere end almindelige tilfredse. Mad i den kvalitet ved en dansk motorvej er uhørt, og de fortjener ros og medvind på deres vej. Hvor er det befriende, at der er andet mad ved de store veje end de store internationale madkoncerner, hvor det udelukkende handler om at tjene penge.