Et must-visit: Morzybitten balancerer pubstemning, dansk frokost og 70 slags øl
Læs madanmeldelsen
På gågaden, nærmere betegnet Jessensgade, ligger Morzybitten. En pub, der både emmer af britisk/irsk charme og dansk hygge. Men det er mere end en klassisk pub. Her fylder kærligheden til øl, god mad og en uformel atmosfære i hvert hjørne af lokalet. En fredag var vi forbi for at prøve deres frokost.
Trods travlhed og mange besøgende fik vi heldigvis et af de sidste ledige borde. Ved disken hentede vi menukortet, og inden længe stod tjeneren klar med et glimt i øjet og en opdatering om lidt ventetid. Øllene kom hurtigt på bordet, og efter ti minutter blev der stillet en skål nødder frem. En fin gestus, der sørgede for, at ventetiden fløj afsted.
Frokostplatten
Frokostplatten bød på alt det gode såsom sild, æg med håndpillede rejer, hønsesalat, lun fiskefilet, frikadelle, landbrie, Gammel Knas samt friskbagt rugbrød, hvidt brød og sprøde rugbrødssnacks. En varieret klassisk frokosttallerken med lidt af hvert.
Silden var fed uden dominerende eddikesmag. Præcis som den skal være.
De håndpillede rejer var der ikke mange af, men de smagte frisk og godt. Hønsesalaten, der var rørt på mayonnaise, havde trods det en lethed, og virkede ikke for tung. Den lune fiskefilet var sprødstegt og perfekt tilberedt, og frikadellen var også lun og smagte godt.
Ostene, brie og Gammel Knas, var gode og kom med et drys karse og rød peber. Brødet var friskt og perfekt til denne frokostplatte.
Smørrebrødet
Det var tre solide klassikere, der hver især strålede på sin egen måde.
Klassisk stykke med rullepølse
Den var på rugbrød smurt med smør og med et salatblad, toppet med sky, løg, mayonnaise, agurkeskiver og karse.
Et stykke lige efter bogen og uden at spare på noget – virkelig generøst. Rullepølsen var fra den lokale slagter.
De lune frikadeller var spot on!
Placeret på et rugbrød med smør og salatblad og pyntet med rødkål og asier. Så dansk som det overhovedet kan blive. At frikadeller bliver serveret lune, trækker op.
Et stort og flot stykke med roastbeef
Roastbeefen var toppet med alt det klassiske, såsom frisk peberrod, sprøde ristede løg, syltede agurker, tomat, karse og en gavmild hjemmelavet klat remoulade. Kødet kom fra slagteren og havde god smag.
70 forskellige øl
Øludvalget er stort med fadøl og specialøl. Faktisk har de 70 forskellige øl. 10 af dem på fad. Vi startede med to på fad. Deres MorzyBeer Pilsner og deres Brown Ale, som er Morzybittens egne øl brygget på Grauballe Bryghus. Alen var en mørk, fyldig ale, som havde en tilpas mængde maltsødme samt en lav og rund bitterhed. Pilsneren var velsmagende og let drikkelig.
Derefter valgte vi Happy Flower på dåse. En pale ale med en let citrusagtig smag og blomsterduft, der passede fint til smørrebrødet, da bitterheden ikke var for voldsom.
Gemütlichkeit Pale Ale fra Skuldborg Bryghus havde en flot rav-farve og duftede af modne frugter og lidt citrus.
Betjening
Betjeningen her er en oplevelse i sig selv. Vores tjener på dagen var både veloplagt og behagelig, med et smittende glimt i øjet, der straks skabte en uformel og hyggelig stemning. Han havde styr på detaljerne og sikrede, at man følte sig set og godt tilpas. Værtskab på den gode gamle måde. Noget, der bestemt løftede besøget op på et højere niveau.
- Stort udvalg af spændende øl.
- Value for money. 45 kr. for et stykke smørrebrød er et fund til prisen. God kvalitet af pålægget fra slagteren.
- Der var lidt ventetid på maden. Men de informerede om det og kompenserde med en skål nødder. Men i forhold til andre frokostrestauranter var ventetiden kort.
- Hyggelig stemning. Meget charmerende, uformelt og behageligt. Akustikken var god.
- Betjeningen var i særklasse. Men godt overblik og en hurtig bemærkning var han med til at skabe den gode stemning.
- Der er ofte mange mennesker, så vil man være sikker på et bord, skal det bookes.
Oser af god stemning
Alt i alt leverede Morzybitten mere end bare en frokost. Her får man en stemning, der balancerer det bedste fra dansk og britisk/irsk pubstemning. Maden rammer den klassisk danske smag, og øludvalget sikrer, at der er noget for enhver smag. Betjeningen fuldender besøget med en venlighed og overskud, der understreger stedets afslappende atmosfære.